Leutzu

Leutzu

Leutzu, een hele mooie, grote hond, maar oh zo bang voor de wereld om hem heen. Hierdoor is adoptie voor hem vrijwel onmogelijk.
Gevonden als puppy, samen met zijn broertje, in het dorpje Iclod, vlakbij de stad Cluj-Napoca. Met z’n tweeën zaten ze in een tuin, toen inwoners hen vonden. Men wilde de twee kleintjes eerst doden, omdat er al zo veel zwerfhonden op straat liepen. Een gebruikelijke gedachtegang in Roemenië, vooral in de dorpen. Maar gelukkig wilde iemand toch de moeite nemen de twee puppies naar een opvang te brengen. Daar kregen ze onderdak en eten en drinken. Helaas werden ze niet gesocialiseerd en na maanden zijn de twee puppies hele bange hondjes geworden.


Stichting Nuca Animal Welfare heeft de puppies toen overgenomen en geprobeerd ze alsnog te socialiseren. Dit is maar gedeeltelijk gelukt. Leutzu blijft in de basis een bange hond. Moeilijk benaderbaar en het duurt een tijd voordat hij je vertrouwt. Dit maakt adoptie heel moeilijk.


Hij verblijft nu in een dierenpension, waar hij prima verzorgd wordt. Hij heeft een eigen kennel  en  een grote speelruimte, waar hij samen met zijn broer Boris en een enkele andere honden kan spelen. In deze duidelijk afgebakende wereld is hij gelukkig en kan hij nog steeds een mooi hondenleven leiden.


Dit willen wij graag voor hem zo houden. We willen Leutzu de garantie geven dat hij in een voor hem veilige wereld kan verblijven en optimaal verzorgd kan worden. Daarom hebben wij u hulp nodig. U kunt Leutzu niet echt adopteren, maar wel op afstand. U helpt hem dan een goed leven te geven. Als dank krijgt u  een deelnamecertificaat van ons Adoptie-op Afstand-programma. Alvast hartelijk dank!

 
 
 
 
 

$00