Ricky

Ricky

Ricky was een kettinghond en bewaakte de tuin van zijn baasje in een Roemeens dorp. Door een veel te strakke halsband had Ricky een enorme open wond in zijn hals. Onder het mom van een castratie heeft dierenbeschermingsorganisatie Nuca Animal Welfare hem meegenomen naar een dierenkliniek voor de behandeling van zijn nek en uiteraard ook voor de castratie. Ricky herstelde nauwelijks na de operatie en verkeerde lange tijd in levensgevaar. Ook zijn wonden in de nek herstelde niet. Niemand wist dat hij hemofilie had, een bloedstollingsziekte. Maar Ricky is een echte vechter en hij heeft deze crisis overleefd. Omdat zijn ziekte speciale aandacht vraagt, is hij niet meer terug gegaan naar zijn baasje, die hem weer aan de ketting zou leggen.


Ricky verblijft nu in een dierenkliniek in Cluj-Napoca en geniet van zijn vrijheid. Deze ondeugende hond kan nu rondrennen in de tuin van de kliniek en speelt vol enthousiasme met de andere honden die daar verblijven.
Ricky wordt al enkele jaren aangeboden voor adoptie in Duitsland, maar tot op heden heeft niemand belangstelling voor hem getoond, waarschijnlijk vanwege zijn gezondheidsproblemen. We vinden dit heel jammer, maar we weten ook dat Ricky goed verzorgd wordt in de kliniek en dat hij een veel beter leven heeft dan in het begin als kettinghond.


Als u Ricky adopteert, helpt u hem om gezond en fit te blijven.
Als dank krijgt u een deelnamecertificaat van ons Adoptie-op-Afstand- programma. Alvast hartelijk dank!

 
 
 
 
 

$00